دپارتمنت های پوهنحی تعلیم و تربیه قرار ذیل است:
پوهنحی تعلیم و تربیه موسسه تحصیلات عالی قدس دارای هشت دیپارتمنت ذیل می باشد
۱- زبان و ادبیات پارسی دری
۲- زبان و ادبیات پشتودیپارتمنت
۳- زبان و ادبیات انگلیسی
۴- جغرافیه
۵- دیپارتمنت ریاضی
۶- کمپیوتر ساینس
۷- بیولوژی
۸- کیمیا
۱- دیپارتمنت زبانها
معرفی دیپارتمنت زبانها
معرفی……
دیدگاه ماموریت دیپارتمنت زبانها
ماموریت
دیدگاه
دیپارتمنت زبانها با آگاهی از قوانین و لوایح، جذب استادان متخصص و مسلکی با سویه تحصیلی دکتور و ماستر را رسالت خویش میداند تا در پرتو قانون و اصول آکادمیک، با برنامه ریزی های تدریسی و علمی در آموزش و پرورش کادرهای متخصص و حاذق در حوزه زبان و ادبیات مبادرت ورزد.
دیپارتمنت زبانها با عرضه خدمات تحصیلی با کیفیت و تربیت افراد متخصص در حوزه زبان و ادبیات، میخواهد در حفظ و غنامندی فرهنگ و جامعه افغانستان با تقویت فعالیت های پژوهشی در تولید علم گام بردارد
۴ دیپارتمنت جغرافیه
معرفی مختصر دیپارتمنت جغرافیه:
نام دیپارتمنت: جغرافیه
سال تاسیس: ۱۳۹۳
دیپارتمنت جغرافیه رسما در سال ۱۳۹۳ در دانشکده تعلیم و تربیه تحصیلات عالی خصوصی قدس اغازبه فعالیت نمود. این دیپارتمنت فعالیتهای خود را در چار چوب یک برنامه منظم هشت سمستر برای محصلان روزانه و هشت سمستر در بخش شبانه تنظیم کرده و مصروف تعلیم و تربیه معلمان مسلکی به سطح لیسانس به جامعه میباشد.
مجموع کریدت هشت سمستر در دیپارتمنت جغرافیه۱۴۴کریدت از آن جمله۷۴ کریدت آن اختصاصی و اساسی است۲۲کریدت آن مسلکی ۱۸کریدت پوهنتون شمول و ۶ کریدت تحقیق میباشد، درسها در این دیپارتمنت جنبهء عملی و نظری داشته و محصلان را از نظر پیداگوژی تحقیق علمی، با ظرفیتهای کادری مناسب تربیه میکند.
این دیپارتمنت فعلا دارای ۸ استاد است که سه تن شان دایمی و پنج تن شان دایمی میباشد.
دیپارتمنت جغرافیه دارای بیشتر از۳۸۲ محصل در حال تحصیل را در خود میگنجاند و اولین دور فراغت خویش را در سال ۱۳۹۵ تجلیل مینماید

اهداف
- آماده ساختن افراد مسلکی، متخصص، متعهد، مبتکر و دارای حس وطن دوستی و پابند به ارزشهای ملی وطنی ودینی.
- تربیت معلمان تحصیل کرده با دانش تخصصی و مسلکی برای معارف کشور.
- ارتقای ظرفیت های علمی و مسلکی معلمان معارف کشور.
- تربیت محصلان روشنفکر، مسئوول و متعهد، دارای ظرفیت لازم و اندیشه های مبتنی بر تعهد اجتماعی، بردباری و احترام متقابل، که بتوانند منحیث شهروندان خوب مصدر خدمت به جامعه گردند.
- همگام شدن با تحولات علمی جهانی و ایفای نقش موثر در عرصه های ملی.
- بهبود کیفیت تدریس و یادگیری که جوابده نیازهای تحصیلی در زمینه های ملی و منطقوی باشد.
- تعلیم و آموزش فارغ التحصیلان ورزیده در راستای تأمین نیازهای انکشاف اجتماعی و اقتصادی افغانستان.
- ارتقای سطح کیفیت تدریس و تحقیق در سطح دیپارتمنت.
- ü ایجاد و حفظ تعاملات و ارتباطات سازنده در راستای فعالیتهای آموزشی، تحقیقی و فرهنگی با نهاد های مماثل دولتی و خصوصی.
دیدگاه و ماموریت دیپارتمنت جغرافیه در جلسه شورای علمی دیپارتمنت مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ قرائت و به اتفاق آرا تایید و ثبت پروتوکول شماره ( 4 ) کتاب جلسات گردید
بخش دانش
همانطوریکه دیپارتمنت جغرافیه در چوکات دانشکده تعلیم و تربیه موسسه تحصیلات عالی قدس به منظور تربیت نسل جوان، اصلاح و ترقی در نیل به کمال وسعادت به وجود آمده است ، مهمترین کارکرد و نقش آنرا پرورش نیروی متخصص محرک اجتماعی، تولید دانش جدید و… تشکیل میدهد. تربیت استادان مسلکی و پرورش نیروی جوان مطابق نیازهای جامعه از برنامه های مهم این دیپارتمنت در آینده میباشد توسعه و تجدید کریکولم، متناسب با نیازها و پیشرفت علم، تحقیق و پژوهش نیز از اولویت های مهم این دیپارتمنت میباشد. مزید بر نقاط فوق در مدرنیزه شدن برنامه های تدریسی و علمی، استفاده از تکنالوژی معاصر را از اقدامات بارز و قابل توجه در ارتقا و بهبود کیفیت تلقی میکند.
همچنان ارایه سیمنار های علمی در سطح موسسه و بازتاب فعالیتهای علمی، تحقیقی، تدریسی و علمی، در ویب سایت موسسه و زمینه سازی تسهیلات لازم در تطبیق معیارهای استفاده از تکنالوژی معاصر را از اقدامات بارز و قابل توجه در ارتقا و بهبود کیفیت میداند.
برنامه های دیپارتمنت جغرافیا مشمول اقدامات ذیل است:
- تربیت جوانان متخصص آراسته با اخلاق؛
- راه اندازی ورکشابها و سیمنارهای علمی؛
- تطبیق معیارهای تضمین کیفیت؛
- بازنگری و تجدید کریکولم؛
تربیت استادان مسلکی و پرورش نیروی جوان مطابق نیازهای جامعه.
فارغالتحصیل جغرافیه بتواند درحد لیسانس برموضوعات علم جغرافیه حاکم بوده، برمهارت های گفتاری و نوشتاری زبان تسلط داشته باشد تا بتواند به عنوان متخصص در جامعه عرض وجود نمایند.
بخش انکشافی
دیپارتمنت جغرافیه کار و فعالیت های علمی خود را بر اساس پلان استراتژیک به پیش برده و توانسته موفقانه به پیش ببرد. انکشاف بهتر در یک کانون علمی دلیل رسیدن به قله های موفقیت گردیده و زمینه های عالی رشد را برای کانون میسر میسازد.
ساحات انکشافی این دیپارتمنت قرار ذیل است:
- ساختار فزیکی؛
- مواد و وسایل تدریسی و آموزشی؛
- بخش اداری؛
- انکشاف مسلکی و علمی استادان؛
- خدمات برای محصلان؛

۷ دیپارتمنت کمپیوتر ساینس
معرفی مختصر دیپارتمنت کمپیوتر ساینس:
نام دیپارتمنت: کمپیوتر ساینس
سال تاسیس: ۱۳۹۳
دیپارتمنت کمپیوتر ساینس رسما در سال ۱۳۹۳ در دانشکده تعلیم و تربیه تحصیلات عالی خصوصی قدس اغازبه فعالیت نمود. این دیپارتمنت فعالیتهای خود را در چار چوب یک برنامه منظم هشت سمستر برای محصلان روزانه و هشت سمستر در بخش شبانه تنظیم کرده و مصروف تعلیم و تربیه معلمان مسلکی به سطح لیسانس به جامعه میباشد.
مجموع کریدت هشت سمستر در دیپارتمنت کمپیوتر ساینس ۱۵۱که از آن جمله ۱۱۱ کریدت آن اختصاصی و اساسی است
۲۲کریدت آن مسلکی ۱۸کردیدت پوهنتون شمول میباشد
درسها در این دیپارتمنت جنبهء عملی و نظری داشته و محصلان را از نظر پیداگوژی تحقیق علمی، با ظرفیتهای کادری مناسب تربیه میکند.
این دیپارتمنت فعلا دارای چهار استاد است که سه تن شان قرار دادی و یک تن شان دایمی میباشد.
دیپارتمنت کمپیوتر ساینس دارای بیشتر از ۲۵۰ محصل در حال تحصیل را در خود میگنجاند و اولین دور فراغت خوی را در سال ۱۳۹۷ تجلیل مینماید.

دید گاه
دیپارتمنت کمپیوتر ساینس با اهتمام اعضای هیئت علمیاش مصمم است تا در عرصههای فنآوری، تقویت دانش تجربی و کار بردی تکنالوژی از طریق فعالیتهای پژوهش نقش و جایگاه بلند اکادمیک را در سطح دیپارتمنت کمپیوتر ساینس و نهادهای تعلیمی و تحصیلی کسب نماید.
ماموریت
فراهم نمودن زمینههای آموزشی علم کمپیوتر از نیازهای اساسی نظم زنده گی امروزی در سطح ملی و جهانی است.ارایه خدمات تحصیلی معیاری با استفاده از روشهای نوین آموزشی، ارتقای ظرفیتهای تخصصی و مسلکی استادان و دانشجویان، تربیت دانش آموخته گان دربخش کمپیوتر بر اساس تقاضای بازار کار و تقویت فعالیتهای پژوهشی از رسالت مهم دیپارتمنت کمپیوتر ساینس به حساب میآید.
اهداف :
تقویت فعالیت های علمی، پژوهشی در تولید دانش جدید در حوزه تکنالوژی.
بالا بردن مهارت های تحقیقی و محصلان در بخش کمپیوتر.
تربیت نمودن کادر های علمی و مسلکی به دوره لیسانس.
تنظیم برنامه های آموزشی معیاری و با کیفیت .
تربیت افراد متخصص و مسلکی در حوزه تکنالوژی و فن آوری امروزی.
ایجاد کمپیورت لی معیاری در کمپیوتر ساینس.
ایجاد کتابخان الکترونیکی.
ایجاد توامیت رابطه ء همکاری های علمی با دیپارتمنت کمپیوتر ساینس پوهنتون بغلان.
تربیه استادان مسلکی با دانش و با مهارت در بخش علم کمپیوتر در موسسات تحصیلات عالی دارالمعلین ،پوهنتون ها و ارگان های خصوصی میباشد. که این فارغان در تمام موسسات تعلیمی،تحصیلی و ارگان های خصوصی جذب خواهند شد.
مهارت علیم کمپیوتر را که فارغان دیپارتمنت کمپیوتر ساینس در دوره تحصیل کسب کرده که ضرورت مبرم جامعه بوده و نیاز مندی های جامعه را مورد بررسی قرار میدهد.
فارغ التحصیلان دیپارتمنت کمپیوتر ساینس میتوانند با استفاده از ایجاد پروگرامهای کاربردی نیازمندی های جامعه را حل و فصل نماید.
طرح ارایه راهکارهای علمی و سیمسنار های آموزشی به منطور ارتقاه دانش افراد جامعه.
طرح ارایه سیمنار ها در زمینه علم کمپیوتر و اراییه خدمات از قبیل :عیار سازی سویج، روتر، وایرلس و غیره بع دانشجویان دیپارتمنت کمپیوتر ساینس ، ایجاد زمینه های رشد و استعداد های ذهنی ، عقلانی و تجربی گروه دیپارتمنت کمپیوتر ساینس .
داشتن جنبه های عملی و نظری در تدریس به منظور اینکه محصلان را از نظر تکنالوژی و تحقیق علمی با ظرفیت های کاری مناسب تربیت کند.
آگاهی از مفاهیم اساسی کمپیوتر.
۷- دیپارتمنت بیولوژی
معرفی مختصر دیپارتمنت (بیولوژی)
دیپارتمنت بیولوژی در چوکات ساختار اکادمیک پوهنحی تعلیم و تربیه قدس نهادی است که کادر های مسلکی مورد نیاز معارف, تربیه معلم, موسسات تحصیلات عالی و پوهنحی را در عرصه علوم حیاتی تربیه مینماید.
این دیپارتمنت فعالیت های خود را در چوکات یک برنامه )هشت( سمستر روزانه و )هشت( سمستر شبانه برای محصلان تنظیم کرده که در طول هشت سمستر درسی به تعداد۱۴۳ کریدت تدریس میگردد که شامل
۱۳ مضمون اختصاصی, ۹ مضمون مسلکی, ۱۳ مضمون پوهنحی شمول, ۵ مضمون اساسی و ۴ مضمون اختیاری میباشد.
که این مسولیت خود را با داشتن استادان مجرب دیپارتمنت از سال ۱۳۹۵ بدینسو طبق پالیسی های تحصیلی و تربیتی وزارت تحصیلات عالی که مصروف تربیت و آموزش جوانان وطن میباشد ادا مینماید.
با در نظر داشت امکانات موجود در سطح پوهنتون همه ساله ( ۵۰-۷۰ ) دانشجو جدید به منظورفراگیری دانش در این دیپارتمنت جذب میگردد و استادان این دیپارتمنت با تابعیت از پالیسی های وزارت محترم تحصیلات عالی در روشنای قانون طبق لوایح و طرز العمل ها با تلاش های مستمر برنامه ها و پلان عملیاتی را به منظور نهادینه شدن قانون گرایی, بهبود کیفیت آموزش, بلند رفتن سطح یاد گیری دانشجویان و برابری وضعیت تحصیلات با استندرد های علمی جهان معاصر روی دست دارد دیپارتمنت بیولوژی با سپری نمودن موفقانه چهار سال تحصیلی در حال حاضر با موجودیت ( ۳ ) تن اساتید دایمی و ( ۱۷ ) تن اساتید قرار دادی که با داشتن سویه های تحصیلی دکتور, ماستر و لیسانس بوده تا اکنون به تعداد ( ۲۶۸) تن فارغ به تعداد ( ۲۷۳) محصل برحال دا شته و برای اعتلای دانش مسلکی در خدمت محصلین عزیز قرار دارند.
دیدگاه و ماموریت دیپارتمنت بیولوژی
دیدگاه
دیپارتمنت بیولوژی میخواهد با ایجاد محیط آموزشی معیاری، میزان کیفیت تدریس و یادگیری محصلین را بالا ببرد و با فعالیت های پژوهشی در تولید دانش بیولوژی نایل آید و جایگاه با اعتبار اکادمیک را در سطح دیپارتمنت های بیولوژی کسب کند.
ماموریت
دیپارتمنت بیولوژی به عنوان یک رشته پیشتاز در تولید علم، در پاسخ گوی به نیاز های تخصصی و مسلکی استادان و محصلین بر وفق تقاضای بازار کار متعهد میباشد. ارایه خدمات آموزشی، تحصیلی و تحقیقی از رسالت مهم این گروه به حساب می آید. اعضای دیپارتمنت با برنامه ریزی های تدریسی، تحقیقی و علمی خویش، کادر های با احساس و خدمت گزار را به جامعه تقدیم می نماید. این دیپارتمنت انکشاف و تعالی خود را در ایجاد فضای رقابتی و تقویت فعالیت های پژوهشی می داند.
اهداف دیپارتمنت بیولوژی
خلاقیت و نو آوری.
ایجاد محیط تحصیلی خلاق و پویا.
فراهم ساختن امکانات و تجهیزات تکنالوژی آموزشی.
راه اندازی پژوهش های عملی تحقیقی در بخش بیولوژی.
جذب استادان متخصص با سویه های تحصیلی داکتر و ماستر.
تربیت جوانان متخصص و معلمین مسلکی در حوزه بیولوژی.
ارتقای کیفیت تدریس و مهارت های تحقیقی استادان بیولوژی.
تجهیز لابراتوار بیولوژی و تقویت فعالیت های تحقیقی و عملی.
ارتقای ظرفیت های علمی و مسلکی استادان و محصلین در بخش بیولوژی.
آماده ساختن افراد مسلکی، متخصص، با حس وطن دوستی و پا بند به ارزش های ملی و اسلامی. تربیت محصلان مسوول و متعهد که بتوانند به عنوان شهروندان با احساس مصدر خدمات شایان به جامعه گردند.

نمای از لابراتوار و جریان کار عملی استادان بخش بیولوژی



دانشکده تعلیم وتربیه
رشته های لیسانس
- ادبیات انگلیسی
- ادبیات دری
- ادبیات پشتو
- جغرافیه
- بیولوژی
- ریاضی
- کمپیوتر ساینس